27 Mart 2014 Perşembe

Özgün makale için naçizane tavsiyeler !.



Yıllar yılı webci (halk ağzı ile :P) arkadaşlarımın içini kemiren, yazsam da nasıl yapsam özgün makale çıkarsam gibi devamlı aklımızda soru işareti barındıran ve Türkiye şartlarında oturup da zaman ayıramadığımız bir konudan bahsetmek istiyorum.

Evet. Özgün makale nasıl yazılır ?

Tecrübeli bir yazarsanız bu yazıyı okumaya devam etmeyin. Bu yazı benim gibi acemilere ve üşengeç tembel programcılara gelsin.

Makale yazma konusuna gelince bu konuda pek becerikli olduğum söylenemez. Ancak yıllardır edindiğim tecrübeye dayanarak söylüyorum hep içimde bir hırs vardır. Ne zaman üst sıraya çıkan ve anında indexlenen bir makalem olsa, ne oldu da Google bunu ciddiye aldı diye düşünmekten kendimi alı koyamam.

Eve gelip de yorgun düşüp üşenmeler mi dersiniz, ya bak millet kopya içerikle malı götürüyor ben de yapayım biraz ek gelirim olsun diye düşünmek mi dersiniz, faturalar mı dersiniz, gün içinde sizi sıkıştıran patrona tekme atma hissimi dersiniz, ne derseniz deyin bu gibi düşüncelerle bir yazı yazmaya çalıştığımda sonu hep hüsran oldu. Demek ki neymiş bu düşünceleri kafamdan atmak gerekiyormuş.

Biraz kafamı rahatlattıktan sonra fark ettim ki ne zaman kendim gibi davransam ve içimden ne gelirse onu yazsam yazılarda direkt üst sıralara yerleşmişim. Buradan çıkaracağım ders kendin olmak ve samimi olmak önemliymiş.

Makale başlıkları ve içerikler ne kadar uyumluysa o yazı daha bir değerli oluyor. Google üzerinde yazdığım tonla makale, denemeler ve hüsranla biten başarısızlıklar sonucu bunu da öğrenmiş oldum. Neymiş makale başlığı konu ile alakalı olacakmış.

Bir başka hususa gelince kesinlikle alıntı yapacaksanız veya alıntısız makaleyi toparlayamıyorsanız mutlaka tırnak işaretleri içine alınması gerekiyormuş ve altına kaynak yazmak kötü bir şey değilmiş. Ayrıca telif hakkında da girebilirmiş. Buradan çıkaracağımız ders kaynakları belirtin.

İnanın makale uzunluğu o kadar önemli değil. Tabi bu tweet atar gibi makale yazın demek olmuyor. İyi bir yazı yazmanız, konuyu iyice incelemeniz ve onu en iyi şekilde özetlemeniz ile ilgili. Düzgün ve özgün içerikli bir yazıda bazı anahtar kelimeleri ister istemez çok kullanacaksınız. Demek istediğim şu makalenizde konuya uygun anahtar kelimeler geçirin.

10 tane kopya içerik yerine bir özgün yazının olduğu iki web sitesi arasındaki hit farkı inanın kayda değer. Bu yüzden araklamayın.

Bu makaleyi tavsiye olarak ya da ukalalık olarak algılamanızı istemem. Sadece benim yaşadığım zaman kaybını arkadaşlarımın da yaşamasını istemem.

Sonuç olarak toparlarsak ;

 - Kendin ol
 - Kopyala yapıştır içerik kullanma
 - Ne biliyorsan onu yaz
- Alakalı başlık ve anahtar kelime kullan
- En çok aratılan kelime ya da konu üzerine değil de kendini en iyi ifade edebildiğin konu hakkında yaz (Google da her makaleye hit var yeter ki özgün olsun.)
 - Mümkün olduğunca akıcı olmaya çalış.
 - Hiçbir zaman para kazanmak için bu işi yapma
 - Korkmadan yaz - Önemli yerleri kalın harfler ile yaz.
- Cool ol, kaybedecek bişeyin yok.
- En önemlisi samimi ol.

 İyi çalışmalar dilerim.

5 yorum :

  1. parayla özgün makale yazanlara güvene bilir miyiz

    YanıtlaSil
  2. Ticaret ahlakı olan herkese güvenebilirsiniz ? Ama gene de özgün makale kontrol sitelerinden içeriği kontrol etmenizde fayda var. http://smallseotools.com/plagiarism-checker/ adresindeki uygulama oldukça başarılı. Kolay Gelsin. İyi Çalışmalar

    YanıtlaSil
  3. vaay site gerçekten işe yarıyor, bilmediğimiz bu tarz tüyolar varsa yazabilirsen genç blogerlar için faydalı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derler ya olduğu kadar olmadığı kader ;) Kal Sağlıcakla...

      Sil
  4. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde ( http://oknsri.blogspot.com.tr/2014/03/ozgun-makale-icin-nacizane-tavsiyeler.html​​​​​​​ buradan) tanıtım yazısı hizmetlerimizle ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (http://www.sadeceon.com/Categories/online-pazarlama/makale-hi-sunumlari) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Yüksel
    Marketing Specialist
    www.sadeceon.com
    marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil